woensdag 14 september 2016

Bruin bakkende katjes en verlegen kopjes.

Hallo!!!

Tadaa! Hier weer een blogje! De zomervakantie is voorbij, maar de zomer zelf nog niet. De katten die momenteel in het pension logeren, zijn blij met al die zon! Lekker buiten bruin bakken, mooi kleurtje om mee te nemen naar huis. :-p
Laat ik maar gauw beginnen met vertellen hoe het hier gaat.

In de Groene Kamer logeerde Kelly, inmiddels is ze weer lekker thuis. Haar vakantie was zeker geslaagd als je de foto's mag geloven. Er hangt een hele ontspannen sfeer in het pension gelukkig, alle katten nemen het ervan. Ik ben weer lekker bezig geweest met voerpuzzels samen met Kelly. Ze heeft duidelijk een voorkeur, erg leuk om te merken. :-) De 'dichte' voerpuzzel Fleur vindt ze een stuk minder leuk dan de Mika die 'open' is. Ze wil graag zien waarvoor ze puzzelt. Logisch toch? Madame is dus dubbel en dwars geslaagd voor haar puzzel diploma!
Kelly is elke dag lekker naar buiten geweest, at netjes haar bakje voer leeg en op de laatste dag van haar vakantie kreeg ze nog eens tonijn als ontbijt toe!! Wat wil je nog meer!? Deze foto's kon ik niet laten liggen, dus misschien wat laat, maar hierbij!

Ik lig hier graag! 

Kom je me nog aaien?

Nee, eerst ontbijten!!

Jam jam, dat gaat er altijd wel in hoor! 

Gaan we nog zo'n puzzel doen?

Hmmm... dit is een rare puzzel. Ik kan het niet goed zien... 

Kijk, deze is beter! Ik heb mijn puzzeldiploma gehaald! 

Ik ben er heel erg goed in! :-) 

Zo, nu even uitrusten... fotografeer je nu mijn achterste? 

Zo, zo is het toch een beter beeld? :-)

Joehoe! Ik zit buiten!! Ik wil die duif hebben, mag dat? 

Naast Kelly, in de Blauwe Kamer, logeert Joep. Joep herkende alles wel, maar hij nam wel even de tijd om te wennen. Ik mocht zijn hoofd gelijk op dag 1 al aaien, en hoe langer hij hier is, hoe meer ik mag aaien. Inmiddels mag ik hem lekker knuffelen en aaien over zijn hele lijf. Prachtig om te zien hoe hij dit aangeeft. :-p Katten regeren hier in het pension, ik ben maar personeel dus ik hou me aan de gestelde kattenregels.
Joep is al vanaf dag 2 buiten, zeker weten dat hij de weg nog wist hoor! "Ik duw je arm wel even opzij, dan kan ik sneller door het luikje springen". Hihihihi. Hij is erg graag buiten, zelfs in de hitte. Hij is helemaal gek van de tortels die hier bij de kippen rondlopen. Als ze er even niet zijn, zijn de kippen ook erg leuk om naar te kijken. Natuurlijk is Joep LUID en DUIDELIJK aanwezig. Vooral als hij het idee heeft dat je even niet met hem bezig ben. Nauwelijks voor te stellen natuurlijk, wanneer is iemand nou niet met Joep bezig?!?
Ook Joep en ik hebben ons gestort op het vraagstuk; voerpuzzels. Zo grappig om te zien hoe elke kat het 'probleem' op een andere manier oplost. Iedereen kiest een andere manier. Joep koos voor het cirkelen, cirkel om het probleem heen, er is vast ergens een opening... Nadat ik heb laten zien dat je je vinger (of poot) gewoon in de puzzel kan steken om de brokjes te pakken, deed hij me na. En niet lang daarna hengelde hij de puzzel leeg! Geslaagd voor zijn puzzeldiploma dus!! :-)

Ik zit graag hoog in de kamer! 

Ja, aaitje geven mag wel hoor! :-) 

Kijk! Lekker buiten op de klimboom!!! 

Dat gele ding? Dat is een tentje! 

Ik voel me prima hier op vakantie! 

Is een foto van in mijn neus nog leuk voor het blogje? 

Wat is dit? Hoezo mijn poot daarin doen? 

Ow kijk nou dan! Wat geinig! 

Er komen hier brokjes uit! Super tof! 

Zo, nu even uitrusten, veel gepuzzeld vandaag... 

Dan lopen we nu verder naar de Rode Kamer. hier logeren de jonge katten Falco en Jeanny. Ze zijn hier voor het eerst en hebben erg moeite me wennen. Ze missen hun eigen personeel en hebben moeite met het accepteren van hun vakantie. Ze hebben nog niet veel van de wereld gezien, dus sowieso is deze eerste keer op vakantie in Breezand een hele stap, hoor!
Falco verplaatst zich om de zoveel uur van hoek. Dan onder de stoel, dan achter het bankje, dan in de kap van de kattenbak (die heb ik inmiddels weggehaald). Sinds vandaag zit hij in het huisje van de krabpaal. Ik heb daar zijn eten neergelegd in de hoop dat hij wat meer gaat eten. Want alleen van het lekkere eten ze wat, zoals tonijn en kipfilet. Ze weten wel wat kwaliteit is hoor! :-p De brokjes van thuis laten ze natuurlijk liggen, die zijn veel te normaal. Er wordt nu af en toe een brokje gesnoept van de brokjes van hier in het pension. Verandering van spijs doet eten, zegt men vaak. Voor katten geld dat heel vaak ook. Verder werken de metalen voerbakjes beter dan die van plastic. En zo puzzel ik verder om het ze zo veel mogelijk naar huis zin te maken.
Jeanny is wat rustiger vandaag. Ze verplaatst zich dapper door de kamer en zoekt het ene keer hoger op, andere keer even bij Falco zitten. Daar waar ze eerst naar me blies, laat ze zich nu aaien en daarbij ontspant haar gezichtje. Dat is een goed teken. Naar buiten gaan is deze vakantie even geen optie, eerst alle zeilen bij om ze zich goed te laten voelen hier. Heel belangrijk is dat ze goed gaan eten. Zo voor de eerste keer in het kattenpension is een enorm groot avontuur voor ze... Een ding is wel duidelijk, ze zullen blij zijn als ze worden opgehaald. Echt leuke foto's heb ik jammer genoeg niet echt kunnen maken, maar hierbij toch nog een serie foto's;

Hierboven voel ik me veilig! 

Ja hoor, aaitje geven mag nu wel... 

Toch best wel spannend hier hoor....

Hier voel ik me veilig... 

Top! Mandje van thuis! 

Wat kriebeltjes in mijn nek, hmmm... vakantie valt wel mee... 

Ik geef nooit op en probeer katten het altijd super naar de zin te maken. Dit keer hielp TTouch en veel praten me een handje, kijk nu eens een paar dagen verder;

Hier heb ik goed uitzicht op wie er aan komt lopen.

Kijk nou, er lopen hier kleine loopvogels! 

Aaitjes, lekker hoor! 

Ook nog even een schoudermassage a.u.b.!! 

Jummie, dit eten lust ik wel! 

Het heeft gesmaakt!! 

Ik ben er even bij gaan liggen, hoor... 

*snuf snuf* is dit nu een camera? 

*snuf snuf* ik denk van wel... 
We zoeken elkaar graag op... :-) 
Ik krijg dagelijks wat TTouch behandelingen.... 

Dat was erg vreemd maar... 

Het is erg relaxed!! 

Dat eten.... hmmmz.... paar hapjes dan maar.... 

Als laatste in de rij hebben we Cocootje in 'haar' Paarse Kamer. Coco is, in tegenstelling tot vorige keren, de rust zelve. Ze eet erg goed, ze vindt haar plekjes voor wat rust en als ik de kamer in kom voor wat voer, schone kattenbak of vers water, is er niet gelijk paniek. Normaal duikt ze gelijk onder de stoel en zie ik haar niet meer. Vaak doe ik alsof ik Coco niet zie bij deze handelingen, want dat helpt goed en dan blijft Coco rustig. Maar nu mag ik gedag zeggen en naar haar 'knipogen'. Tot mijn verbazing is ze nu ook dagelijks lekker buiten te vinden en ik moet haar zelfs elke dag naar binnen halen als we gaan afsluiten voor de nacht. Ik heb wel wat foto's gemaakt maar omdat ze wat onrustig werd van die rare camera in haar gezicht, heb ik niet zoveel foto's gemaakt. Ik doe er alles aan om deze sfeer bij Coco te bewaren, het doet me goed haar zo te zien. :-)

Ik zit lekker buiten! 

Heeeeerlijk weer op vakantie! 

Die nieuwe krabpaal is ook goed gekeurd hoor! 

Nou, dat was het weer voor dit blogje. Ik hoop dat iedereen het leuk vond om zijn of haar katjes even te zien. We houden dit prachtige weer voorlopig nog, begreep ik, dus wij bakken hier lekker door.

Groetjes en een aai van Geertje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten