dinsdag 4 oktober 2016

Dierendag!!! Elke dag dierendag!!

Hallo!

Het is dierendag vandaag, dus wat is er leuker dan vandaag een blogje om te laten zien wat iedereen aan het doen is. Hier in het kattenpension is het elke dag dierendag, maar toch... voor vanavond ligt er lekkere kip klaar! (Niet verder vertellen, de katjes weten het nog niet! Het is een verassing!)

Laten we gauw beginnen, nu via de andere kant. In de Paarse Kamer voor logeert Luna. Ze is een kamer opgeschoven en dat vind ze erg grappig. Een nieuwe kamer om te ontdekken en een extra ruimte buiten die ze kan gebruiken. Hoewel Luna happy is met haar nieuwe kamer, vindt ze haar nieuwe buitenruimte nog leuker! Zelfs tijdens de hoosbuien van afgelopen weekend bleef ze koppig buiten zitten onder de stoel. Ik heb zelfs gecheckt of ze nog wist hoe het kattenluik flapje werkte, maar dat wist ze nog prima! :-p Gekke poes!
Luna vermaakt zich nog steeds prima maar haar grootste hobby blijft eten. Ik kan haar altijd luid en duidelijk horen als ik in de keuken het eten klaar maak... :-p Hihihihi!

Gezellig hier!! 

Kijk, hier zijn nog meer plankjes! 

Vet wel leuk!! 

Ik loop even naar beneden

Hier staat ook een tafeltje! 

Je kan ook heel hoog zitten hier. Waarom sta jij binnen? 

Ik kom niet naar binnen!! 
Kom jij maar naar buiten!!

Naast Luna logeert inmiddels Dino. Hij is ook van kamer verhuisd. Dino begon hier in het pension een beetje verkeerd. Hij was er volledig van overtuigd dat hij bij de dierenarts zat. Ik mocht niets, niet aaien, niet eten brengen. Hij wervelde als een dolle stier door de kamer om te laten zien hoe stoer hij wel niet was en dat er niet met hem gesold mocht worden. Nu we in een andere kamer opnieuw begonnen zijn, heb ik eindelijk de echte Dino ontmoet. Een vrolijke, drukke puber-vent die alles vreselijk spannend maar ook vreselijk leuk vindt. :-p Dino heeft enorm veel energie dus naar buiten gaan leek me een goed plan. Nou, daar dacht Dino anders over. Hij was enorm geschrokken van de wuivende bomen, van de wegvliegende houtduif, van de auto die verderop langs reed. Hij wilde niet meer in de buurt komen van het luikje en bleef boven zitten. Ik heb toen het luikje maar weer gesloten en toen was het goed. Naar buiten gaan is niet verplicht, dacht ik nog. Vandaag weer proberen en ja hoor, Dino ging dapper naar buiten (nadat ik samen met hem onder de krabpaal was gekropen om te laten zien dat het allemaal in orde was). Ondanks de rare start van zijn vakantie, is nu alles in orde. Vandaag heeft hij een tunneltje in zijn kamer gekregen, die werd ook al door de mangel gehaald. Dus hij vermaakt zich prima. Hij eet zijn natvoer en brokjes netjes op en gebruikt de bak (voor mij ook fijn.... :-p  ) Hihihihi!

Hee, geef de camera maar, maak ik een selfie! 

Is dit een leuke selfie? 

En deze ook, hè? Ik vind het leuk om Selfies te maken! 

Maar aaitjes krijgen is ook leuk! 

Kiekeboe!! 

Ik kom even op schoot zitten! 

Op schoot met een aaitje, wat wil ik nog meer?!

Deze kamer is grappig, veel plankjes!! 

Veel ramen! Daar zit buurvrouw Luna, 
ik vind haar een beetje eng.

Ik zit ook graag schuin... :-p

Nog een keer kiekeboe!! 

I love KIEKEBOE! 

Krijg nou wat... wat is dit?? 

Wat is dat??

Ik kan hier lopen!!! Hoe cool!! 

Zo spannend, maar wel super tof! 

Tegenover Dino logeren Catootje, Ardchie en Snoesje. De dames hebben zich inmiddels de kamer helemaal eigen gemaakt en Catootje maakt hier gebruik van door dagelijks haar dolle uurtje rond te rennen van boven naar beneden van buiten naar binnen. Zij moet elke dag even de Sphynxkriebels kwijt. Ardchie heeft inmiddels door dat ze bij ons op schoot kan liggen, helemaal ingepakt in de deken van thuis. Vol van plezier ligt ze dan te knorren op schoot. Als Ardchie lekker zo zit, komt vaak Snoesje aangelopen en komt naast je zitten met een 'prr'. Het teken dat ze gekriebeld wil worden. :-p Je ze hebben ons alles goed aangeleerd hoor, zij eisen, wij draaien. :-p
Na het tentfiasco (watte?) Ja het tentfiasco.... Nog niet van gehoord? Nou, ik had een tentje in de Tuinkamer van de dames gezet. Een geel kattententje waar ze dan leuk in kunnen zitten.... dacht ik. Maar de herfst is hier begonnen en het tentje ging er vandoor in de wind! Catootje liep toen net in de tuinkamer en schrok zich een ongeluk. Zij wilde dus de drie dagen erna niet meer naar buiten. Snoes en Ardchie waren minder geschrokken of wisten niet eens van een tentje, maar de wind vonden ze maar niets. Dus na vijf dagen binnen zitten (want dit weekend was het ook hoosbuien tijd) zijn we vandaag weer opnieuw begonnen en yes! Tentje weg, iedereen weer buiten in het herfstzonnetje.
Speciaal voor Dierendag heb ik twee tunnels aan elkaar gebonden. Wat een feest voor Catootje, zij is gek op tunnels en twee aan elkaar! Helemaal top!! :-)
Snoesje is dagelijks bezig met een waterballet. Ze drinkt op een aparte maar grappige manier. Ik geef haar na het drinken ook altijd de dweil om het op te ruimen. Ze kijkt me dan aan en je ziet haar denken; "Ja zeg, schoonmaken op vakantie, dacht het niet". Oké, ze heeft 100% gelijk, dus ik weer op mijn knieën aan het dweilen. En Snoes houdt dan toezicht of ik het wel goed doe. En daarna een aaitje natuurlijk. Snoes praat steeds meer, 'prr, prrr prrr' en ik praat vrolijk terug. Dus we hebben al hele interessante gesprekken gehad. :-p Als laatste heb ik de kontenparade gemaakt voor de baasjes, weten jullie nog welke kont bij wie hoort??? :-D

GOOOD morning!! 

Ochtendkriebels! Yes! 

Ontbijtje! Jummie, jummie! 

*plons pets plons* 

Catootje bij start gekke uurtje

Gek uurtje? Nee, ik wil graag knuffeluurtje... 

Ik wil snoepjes uurtje... 

Snoepies!!! 

 Nog meer snoepies!! 

Gaan we weer puzzelen? Er staan nu zoveel puzzels 
dat we niet weten waar te beginnen! 

Deze dan maar... 

Ik zie graag de snoepjes waar ik voor werk... 

Dit eitje is ook grappig!! 

Toch maar poging doen met de voerpuzzel Fleur! 

Hmmm, dit werk toch wel... 

Maar deze is leuker... 

Snoepjes?? Ik kom eraan!! 

Tijdens gekke uurtje... 

Nog steeds tijdens gekke uurtje... :-p 

Op jacht naar balletje tijdens gekke uurtje... :-p 

Oké, dan nu de kontenparade... Bij wie horen de volgende kontjes;
Kont 1

Kont 2

Kont 3

Antwoord bij terugkomst in Kattenpension De Wilg... :-p 
(Wat is er mooier dan een Sphynxkontje?!) 

Naast de drie Sphynxdames, logeert meneer Rossie in de blauwe kamer. Rossie vind zijn kamer wel prima, als hij maar naar buiten kan. Hij zit zo graag buiten dat hij tussen de hoosbuien letterlijk naar buiten rende, even op zijn plank ging zitten en wanneer de regen weer heviger werd, snel weer naar binnen rende. Dit deed hij serieus drie keer... Hij is denk ik bang dat hij wat mist buiten... :-p Hihihihi!!
Rossie accepteert zijn medicatie prima (hij doet zelf zijn bekje open) en eet goed zijn voerbakjes leeg. Vandaag kwam hij zelfs helpen met de vissen voeren, maar hij vond de geur van het vissenvoer toch te vies... Hij trok zijn neus op en rende gauw naar buiten... Buiten hoor ik Rossie af en toe zingen, MRAAUW, MRAAAUW.... Hij heeft aardig bereik met zijn stem als hij dat wil. Wanneer hij gewoon praat, hoor je hem af en toe bijna niet... :-p 

Ik ruik een snoepje!! 

Ja geef maar!! 

Hij is op, mag ik nog eentje?? 

Hoezo mag ik maar één snoepjuh.... :-(

Oh, ik ruik het al, het luikje naar buiten gaat open! 

JEEEJ!! Naar buiten!! 

Fijn, de regen is gestopt! 

Ik zit vandaag weer op de uitkijk hoor!! 

Als laatste in de rij, Tikoes. Tikoesje vermaakt zich nog steeds prima in het pension. Ze is erg blij met de Groene Kamer, ze kan zo alles in de gaten houden. Wie komt er binnen, wie gaat er weg, wanneer wordt het eten gebracht...  Tikoes was afgelopen weekend een beetje chagrijnig, maar wat wil je ook met zoveel regen... Ze kon niet naar buiten toe en ze vond het echt niet kunnen. Daarom is Tikoes nog blijer met de weersvoorspellingen van de komende week, een heerlijk zonnetje de hele week! Momenteel zie ik haar buiten zitten op de plank. Zo leuk om te zien!! 
Ik heb Tikoes eindelijk ook zo ver om in de tunnel te gaan. Al was het voor een snoepje, ze deed het wel. Maar ze is niet echt een kat om te spelen met een tunnel... Ze speelt liever met voerpuzzels. Tikoes is echt gek op voerpuzzels. We hebben wat andere puzzels geprobeerd, Tikoes houdt ervan als de snoepjes waarvoor ze puzzelt, zichtbaar zijn. Stel je voor dat je zoveel moeite doet voor een brokje die ook naast je in de voerbak ligt(!)

Het is weer goed weer!! JOEPIE!! 

Ik zit prima hier, ik kan alles zien. 

Voor ik naar buiten ga, geeft ik altijd de plank een kopje. 

In deze mand liggen soms ook snoepjes verstopt.

En een aaitje na het puzzelen is altijd fijn!! 

Toch even door de tunnel...

Deze puzzel is ook leuk!! 

Ik draai er mijn poot niet meer voor om. 

En zo kijk ik altijd of mijn eten goed wordt klaar gemaakt. 
Ze zegt dat ik schattig lig hier, klopt dat? 

Nou, dat was het voor deze 4 oktober!! Ik hoop dat ze vanavond de kip op prijs zullen stellen. :-p Ik zal de katjes namens jullie nog extra knuffels geven voor Dierendag. :-D

Groetjes en een aai van Geertje!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten